Adsense Otomatik Reklamlar Kodu Reklam Kod Sonu Adobe Illüstratör’de Kartvizit Yapımı
APK DOSYALARI

Adobe illüstratör’de Kartvizit Yapımı

Adobe Illüstratör’de Kartvizit Yapımı
Adobe Illüstratör’de Kartvizit Yapımı 2

Adobe İllüstratör’de Kartvizit Yapımı’nı şekilde olan kartvizit’in yapımı üzerinden anlatayım;

Sayfa ayarlarını (ölçü,sayısı vs…) yaparak sayfayı açabilirsiniz. Logo ile başlayabiliriz ;

  • Adobe İllüstratör’de Kartvizit Yapımı’nı “Type Tool” aracıyla logonun karakterini (harfi) oluşturabilirsiniz(B harfini yazılır,boyutlandırılır,renklendirilir,yazı stili vs… ayarlanır.)Siyah ok ile seçili hale getirip Ctrl+Shift+O ile veya obje menüsünden “Expand” seçeneğiyle konvertleyebilirsiniz (veya siyah ok ile seçili haldeyken mause sağ tıklayıp “Create Outlines’ten veya “Type” menüsünden “Create Outlines” ile konvertleyebilirsiniz. Yazı karakterini objeye veya çizime çevirebilirsiniz. B harfinin sağ yarısı logo’da perspektif(3D) ve gölgeli göründüğü için ; “Rectangle Tool” aracıyla harfin kesileceği yerden(düz çizgi şeklinde olan kısmından) belirleyebilirsiniz, veya “Line Segment Tool” aracını seçerek harfin kesileceği yere çizgi çizebilirsiniz ve araçlardan . Renk belirlenen kısımdan çizgiye renk verebilirsiniz. “Stroke”dan kalınlığı ayarlayabilirsiniz. Çizgili harfi siyah ok ile seçili hale getirdikten sonra “Shape Buldier Tool” aracını seçip,çizginin iki yönüne ayrı ayrı tıklayıp,siyah ok ile seçili hale getirip boyayıp Alt’a basıp farklı alana taşımak için sürükleyebilirsiniz. Mause’a sağ tıklayıp grup bozma işlemi yaparak ayırma işlemini yapabilirsiniz. Yani iki farklı objeymiş gibi üzerinde işlem yapabilirsiniz.Siyah ok ile çizginin kalan parçalarını seçerek silebilirsiniz.

Adobe

  • Harfin ön tarafında ayırdığınız kısmı siyah ok ile seçili hale getirerek Alt’a basılı tutarak kopyasını almalısınız. Harfin tamamını siyah ok ile seçili hale getirip genel . Renk belirleyebilirsiniz ve siyah ok ile harfin gölgeli görünecek tarafını seçerek renkte bir-iki ton koyulaştırma(gölgelendirme) yapabilirsiniz. “Shear Tool” aracını seçerek gölgeli kısım üzerinde bulunan merkezin yerini belirleyerek “Shift”e basılı tutarak yukarı-aşağı doğru oynatma işlemini yapabilirsiniz. Oynama yaptığınız kısım ok ile seçiliyken Shift’e basılı tutup kenara aldığınız kopyada seçili hale getirilerek hizalama yapmak için anahtar(üstte) olmasını istediğiniz objeye yeniden tıklayıp hizalama araçlarından soldan hizalama ile işlemi tamamlayabilirsiniz.
  • Anahtar seçilen objenin hangisi olduğunu çerçevesinin kalın olmasından anlayabilirsiniz.Gölgelik olan kısmın rengini ayarlamanız gerekir. “Rectangle Tool” aracını seçebilirsiniz. Karakteri içine alacak kareyi oluşturarak beyaz ok’u seçebilirsiniz ve karenin köşelerini yuvarlak hale getirebilirsiniz. “Shift+X” ile dolgu(iç) rengi ile çerçeve renginin yerini değiştirebilirsiniz.Siyah ok ile çerçeveyi. Seçili hale getirerek ve “Eyedropper Tool” aracıyla veya Klavyede “İ”ye basarak sihirli kalem ile karakterin(gölge kısmı değil) üzerine “Shift”e basılı tutarak tıklayınca rengi tüm şekli kaplar ve “Shift+X”e basılınca renkler(çerçeve ile iç dolgu rengi) yer değiştirebilir.İç rengi araçlardan kaldırabilirsiniz. Çerçeveyi “Stroke” kısmından kalınlaştırabilirsiniz. Beyaz ok ile çerçevenin aşağısındaki üç noktayı seçerek klavyede aşağı-yukarı hareket ettirerek boyutlanmasını ayarlayabilirsiniz. İki nokta arasındaki çizgiyi silebilmek için beyaz ok ile noktanın birine tıklayıp delete ile silebilirsiniz.(veya çerçeve seçiliyken “Pen Tool” aracıyla silinecek kısmın çizgisinin ortasına nokta koyarak delete ile silebilirsiniz). “Type Tool” aracına tıklayıp yazı yazacağınız kısma yazılar ekleyebilirsiniz. Logonuzu tamamlamış olursunuz.
  • Logo’yu küçültmek için araçlardan “Free Transform” kullanabilirsiniz veya klavyede “E”ye tıklayarak küçültme yapabilirsiniz. “Rectangle Tool” aracını kullanarak kartvizit’in boyutunu sayfa üzerinde belirleyecek şekilde kareyi çizerek , “ Shift+X ” ile . Çerçeve ve iç dolgu renginin yerini değiştirebilirsiniz. Sayfanın sağında yukarıda oluşan ikonlardan “W-H(Transform-Panel)”den sayfanın genişlik ve yüksekliğini belirleyebilir,ortada bulunan zincirin aktifliğini kaldırabilirsiniz.
  • ”Rectangle Tool” aracı seçilerek logonun altında olan kısım (telefon-mail-adres) için sayfada kare oluşturabilirsiniz. Logo’nun altında bulunan(ismin yazılı olduğu) kısmı oluşturmak için ; “Rectangle Tool” aracıyla telefonun yazılı olduğu kısımla logonun olduğu kısmı ortalayarak dikdörtgen oluşturabilirsiniz.Seçili haldeyken klavyede “İ”ye basarak rengini alacağı kısma tıklayıp rengi değiştirebilirsiniz.Dikdörtgenin sağ ve sol kenarını eğimli hale getirebilmek için,beyaz ok ile hangi tarafta eğim yapılacaksa yani sağ taraf için orada olan alt köşede bulunan noktayı seçili hale getirip “Shift + ——>” ile , sol taraf için de orada olan alt köşede bulunan noktayı seçili hale getirip “Shift + <——“ ile eğimleri yapabilirsiniz. “Pen Tool” aracını kullanarak kenardaki kıvrımı verebilirsiniz. Gölgelendirme şeklinde oluşması için rengi birkaç ton koyu hale getirebilirsiniz.
  • ”Telefon-mail-adres” ikonlarını(çizimlerini) herhangi bir siteden hazır bulup yapıştırma da yapabilirsiniz,kendiniz de çizimi yapabilirsiniz.
Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı